مقاصد غذایی کمتر شناخته شده در آسیا کدامند؟

به گزارش وبلاگ مقاله های تخصصی، بسیاری از گردشگران در سفر به کشورهایی نظیر ترکیه و گرجستان، در پی چشیدن غذاهای محلی مختلف هستند تا تجربه ویژه ای از گردشگری غذایی آن ها به دست آورند.

مقاصد غذایی کمتر شناخته شده در آسیا کدامند؟

اگر در طول سفر، به غذاخوردن اهمیت می دهید، احتمالا در لیست سفرتان برای سال 2020، کشورهایی با غذاهای خوش عطروبو به چشم می خورد. شاید همین لحظه مشغول رویاپردازی درباره چشیدن برترین پیتزای ناپل یا جشنواره ای از طعم غذاهای خیابانی در بانکوک هستید.

با اینکه کشورهایی چون ایتالیا و تایلند، تمام رویاهای غذایی شما را برآورده می نمایند؛ اما وبلاگ مقاله های تخصصی در این مقاله به شما می گوید که چرا باید به سه مقصد غذایی خارق العاده دیگر یعنی ترکیه، آذربایجان و گرجستان سفر کنید؛ به خصوص که هرکدام از این کشورها دارای غذاهای محلی متمایز و بسیار لذیذی هستند.

ترکیه

ترکیه، با چشم میزانایی از کوه های بلند، خطوط ساحلی فوق العاده زیبا و شهرهای پرجنب و جوش، کشوری است که سفر به آن را نمی توان به هیچ وجه از دست داد. تصمیم گیری برای سفر به هر منطقه از این کشور جادویی واقعا مشکل است؛ اما بی شک از استانبول نمی توان گذشت؛ به ویژه که تحریک اشتها در این کلان شهر خارق العاده، بسیار آسان است.

گردش خود در استانبول را با شاهکارهای معماری شهر، یعنی ایاصوفیه و مسجد آبی شروع کنید و سپس راهی آب انبار باسیلیکا شوید؛ سازه ای قناتی که قدمت آن به سال 532 میلادی بازمی گردد. پس از بازدید از جاذبه های تماشای استانبول، حتما کلی گرسنه شده اید و هیچ چیزی بهتر از چشیدن غذاهای خوشمزه و تازه ترکی نمی تواند روزتان را کامل کند.

چرا عاشق غذاهای ترکی خواهید شد؟

وقتی به خوراکی های ترکی فکر می کنید، احتمالا کباب و باقلوا به فکر تان خطور می نماید؛ این طور نیست؟ با این حال، تنوع غذاهای این کشور، بسیار فراتر از گوشت های کباب شده زغالی و شیرینی های خوشمزه و خاص است.

کشور ترکیه در یک موقعیت استراتژیک واقع شده است؛ به طوری که درست در تقاطع دو قاره اروپا و آسیا واقع شده است و از همین رو، غذاهای ترکی به طور باورنکردنی ای متنوع هستند. هر بار که لقمه ای در دهان تان می گذارید، متوجه ترکیب طعم ها و نشانه هایی از غذاهای منطقه ها خاورمیانه، آسیای مرکزی و کشورهای حوزه بالکان خواهید شد.

غذاهایی که باید در ترکیه امتحان کنید

1. مانتی (Manti)

مانتی، تقریبا نسخه ترکی راویولی است که به میزان این غذای ایتالیایی، لذیذ و خوشمزه است. این غذای ترکی شامل کوفته های کوچکی می گردد که داخل آن با گوشت گوساله پر شده است و برای سس آن از ماست سیردار، سس گوجه، کره و پودر فلفل قرمز استفاده می گردد. مانتی، ترکیب بی نقصی از طعم ها و بافت های متضاد است. کوفته هایی که در دهان تان آب می گردد، سس ماست کرمی رنگ و ادویه های معطر و خارق العاده، غذای اشتهابرانگیزی خلق می نمایند.

2. صبحانه ترکی

غلات صبحانه و نان دوناتی شکل بیگل را فراموش کنید؛ چراکه ترکیه، صبحانه را به مرحله کاملا جدیدی ارتقا داده است. یک کاهوالتی ویژه (kahvalti) یا همان صبحانه ترکی، شامل میزی از غذاهای متنوع با طعم و مزه ای فوق العاده می گردد.

با اینکه در هر منطقه از ترکیه ممکن است، غذاها بسیار متفاوت باشند؛ اما چند غذای مشترک وجود دارند که نباید از آن ها غافل شد:

  • پنیر بیاز یا فتا (beyaz peynir): پنیر سفید تهیه شده از شیر گوسفند
  • سیمیت: حلقه های نان خمیری با روکشی از دانه های کنجد
  • منمن (menemen): تخم مرغ زده شده با گوجه، فلفل دلمه و پیاز
  • کره تازه، عسل، مربا و مارمالادهای میوه

3. لاهماجون (Lahmacun)

لاهماجون در نگاه اول، به پیتزای ترکی شباهت دارد؛ اما این غذا در حقیقت، نان لواشی است که روی آن، لایه ای گوشت چرخ نموده، پیاز، گوجه فرنگی و سبزیجات خردشده مانند جعفری و زیره سبز می ریزند. قبل از خوردن این غذای لذیذ، روی آن آب لیموی تازه بچکانید و آن را مانند غذای مکزیکی بوریتو لوله نموده و با سالاد گوجه فرنگی، فلفل، پیاز، کاهو و بادمجان کبابی یا ترشی، میل کنید و حسابی لذت ببرید.

گرجستان

غذاهای گرجستان، از مجذوب کنندهیت های مهم این کشور به حساب می آیند؛ اما دلایل قانع نماینده بسیار دیگری هم برای بازدید از این مقصد نوظهور وجود دارد.

فارغ از اینکه مقصد سفرتان تفلیس، کوتائیسی یا حتی متسختا باشد، منظره ها کوهستانی بی نظیر، بناهای قرون وسطایی و شهفرایندان بی نهایت خون گرم و مهمان نواز گرجستان، شما را شگفت زده خواهند کرد.

برترین نکته سفر به گرجستان این است که یک مقصد توریستی بسیار مقرون به صرفه به شمار می رود؛ بنابراین می توانید به راحتی دلی از عزا دربیاورید و غذاهای موردعلاقه تان را امتحان کنید.

چرا عاشق غذاهای گرجستانی خواهید شد؟

غذاهای محلی گرجستان، درست شبیه به ترکیه، به طرز فوق العاده ای طعم های غربی و شرقی را مخلوط نموده و نشانه هایی از یونانی ها، ترک ها، عرب ها و مغول ها را در خود جای داده اند. غذاهای این کشور، بسیار سنگین هستند. نان و پنیر، دو ماده اصلی در غذاهای محلی گرجستانی به شمار می فرایند که در کنار گزینه های ویژه ای چون گردو، گشنیز و انار سرو می شوند.

در گرجستان نشستن و غذاخوردن، چیزی بیشتر از رفع کردن گرسنگی است؛ مردم محلی به مدت طولانی پشت جایگاه خود می نشینند و غذا را در کنار یکدیگر نوش جان می نمایند.

غذاهایی که باید در گرجستان امتحان کنید

1. آجارولی خاچاپوری (Adjaruli Khachapuri)

آجارولی خاچاپوری، یکی از غذاهای مشهور کشور گرجستان است که در هیچ جای دیگر، مشابه آن را ندیده اید. این پای خوشمزه به شکل یک ماهی طبخ می گردد و داخل آن پر از پنیر آب شده است. روی آجارولی خاچاپوری، یک تخم مرغ تازه شکسته شده و اندازه زیادی کره ریخته می گردد. وقتی که این غذا به صورت گرم جلوی شما قرار می گیرد، باید همه چیز را با هم مخلوط نموده، یک گوشه از نان را جدا کنید و در مخلوط بسیار خوشمزه تخم مرغ و پنیر بزنید.

2. خینکالی (Khinkali)

خینکالی یا سوپ کوفته گرجستانی در سراسر این کشور تهیه می گردد و فقط با امتحان کردن آن، علت محبوبیتش را درک خواهید کرد. این غذا از کوفته های کوچک خمیری تشکیل شده است که با موادی از قارچ و پنیر گرفته تا گوشت ادویه زده، سبزی، پیاز و سیر پر می گردد و سپس آن ها را می پزند تا حالت نرم و بالشتی پیدا کند. این کوفته های گوشتی پس از پخت، تبدیل به سوپ بسیار لذیذی می شوند که با هر گاز می توانید طعم آبدار و لذیذ آن را حس کنید.

اگر می خواهید که خینکالی را مانند محلی ها بخورید، یک کوفته را از گره بالای آن بردارید و با اولین گاز، آب گوشت داخل خمیر را بمکید و سپس، بقیه کوفته را میل کنید.

3. Shkmeruli

Shkmeruli، مواد اولیه زیادی ندارد؛ اما نگذارید که این مساله شما را گول بزند. حتی ساده ترین غذاها در گرجستان می توانند با طعم های واقعا لذیذ و وسوسه نماینده شان، شما را شگفت زده نمایند. این غذا، با مرغ تردی که در شیر پخته شده است و اندازه زیادی سیر درست می گردد.

جمهوری آذربایجان

در جمهوری آذربایجان، با تاریخی مجذوب کننده و شگفت انگیز، شگفتی های طبیعی بکر و دست نخورده، معماری فوق مدرن و قصرهایی بزرگ روبه رو خواهید شد.

جمهوری آذربایجان، با وجود جاذبه های توریستی فراوان، کماکان از دید بسیاری از توریستان مخفی مانده است. به همین علت، وقتی برای بار اول به این کشور زیبا سفر می کنید، درست مثل هر توریست دیگری، این سوال برایتان پیش می آید که چرا توریستان زیادی به این کشور سفر نمی نمایند؟

چرا عاشق غذاهای آذربایجانی خواهید شد؟

جمهوری آذربایجان، به خاطر موقعیت استراتژیک خود در کنار جاده ابریشم و به لطف میراث غذایی با قدمتی بیش از 2000 سال، بی شک یکی از مقاصد مجذوب کننده برای توریستی غذایی به شمار می آید. سالیان سال، تجار و بازرگانان مختلفی از این جهت تجاری مهم عبور نموده اند و تاثیر خود را بر غذای آذربایجان گذاشته اند. هر بار که پشت میز یک رستوران می نشینید و غذا میل می کنید، در حقیقت در حال چشیدن گوشه ای از تاریخ این کشور هستید.

غذاهای محلی آذربایجانی و همسایه های قفقازی آن، شباهت های فراوانی به یکدیگر دارند؛ اما غذاهای آذربایجانی توانسته اند به اصل خودشان، وفادار بمانند.

غذاهایی که باید در جمهوری آذربایجان امتحان کنید

1. پلو (Plov)

پلو، یکی از مشهورترین غذاهای محلی آذربایجانی و از نمادهای اصلی غذای این منطقه به شمار میرود که شامل برنج زعفرانی به همراه میوه های خشک، آجیل و گیاهان معطر (از دارچین گرفته تا زردآلو، خرما یا شاه بلوط) می گردد. برنج معمولا با گوشت بره یا گوسفند سرو می گردد که از طعم های رایج در کشور آذربایجان هستند.

2. کوتاب (Qutab)

کوتاب که با لواش درست می گردد، در حقیقت پنکیک ضخیم و طعم دار پرشده با گوشت چرخ نموده، پنیر یا سبزیجات، در کنار ادویه هایی چون سماق و گشنیز است. پس از ریختن این مواد روی نان لواش، آن را به صورت نیم دایره می پیچند و روی تابه ای تخت سرخ می نمایند، تا زمانی که مغز آن، نرم و لبه هایش، طلایی قهوه ای و کاملا ترد شوند.

3. بالیک (Baliq)

اگر به غذای دریایی علاقه دارید، حتما عاشق بالیک خواهید شد. ماهی خاویار دریای خزر که روی سیخ، کباب شده است و همراه با سس آلوی ترش سرو می گردد. با اینکه بسیار ساده به نظر می رسد؛ اما بالیک، غذایی بی نظیر و بسیار خوشمزه است. ماهی قبل از کباب شدن در آب لیمو، نمک و شوید، مزه دار می گردد؛ ترکیبی که تمام مزه ها را تقویت و در نهایت، غذای فوق العاده تردی خلق می نماید.

غذا، یکی از دلایلی است که باید بازدید از سه کشور ترکیه، گرجستان و جمهوری آذربایجان را در برنامه خود بگنجانید. در کنار تمام غذاهای خوشمزه و لذیذی که در این مقاله به آن اشاره کردیم، با سفر به این منطقه ها می توانید از شگفتی های معماری باستانی، منظره ها شگفت انگیز و جاذبه های توریستی نیز تماشا کنید.

جالب است بدانید که کماکان توریستان بسیاری از وجود گرجستان و جمهوری آذربایجان بی خبر هستند و به این ترتیب، می توانید به دور از ازدحام جمعیت، به این منطقه ها نوظهور توریستی سفر کنید؛ قبل از اینکه توریستان جهان به سمت آن ها سرازیر شوند.

منبع: کجارو / tourradar.com

به "مقاصد غذایی کمتر شناخته شده در آسیا کدامند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مقاصد غذایی کمتر شناخته شده در آسیا کدامند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید